Терориста Стрєлкова-Гіркіна затримали в РФ: що відомо

рпиотл

Затримання російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) може свідчити про те, що групи впливу в Кремлі перейшли до активної фази внутрішнього протистояння.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемаратону «Єдині Новини».

За його словами, до бунту Євгена Пригожина подібні процеси відбувалися у більш прихованій манері, але тепер «все почало виходити назовні».

«Пушкін дописався, Гагарін долітався, а Гіркін договорився. Можу сказати, що це добрі новини. Уся ця банка з павуками продовжує активно рухатися. Ми можемо лише побажати успіху всім учасникам процесу», – заявив Юсов.

Він також додав, що якщо відкинути убік мотиви «веж Кремля», затримання Гіркіна є парадоксальною подією.

«Справді, парадоксальна ситуація – на Москву йшов Пригожин, збивав літаки, гелікоптери, а затримують Гіркіна. Але це особливості путінського режиму. Питання не в самому Гіркіні. Що ж, отже жителі «веж Кремля» переходять в активну фазу внутрішнього протистояння. І тут точно можна сказати – «продовження слідує», – підсумував Юсов.

Гіркіна було затримано сьогодні вранці. У його квартирі працівники Слідчого комітету проводять обшук.

Довідка

У листопаді минулого року Окружний суд Гааги визнав Ігоря Гіркіна винним у аварії рейсу МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі у 2014 році. При цьому українські правоохоронці підозрюють Гіркіна у умисних вбивствах, тероризмі, порушенні суверенітету та територіальній цілісності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: