На Львівщині відкриють індустріальний парк

1

​​У Червоноградському районі запрацює індустріальний парк, площею 90 гектарів. Відповідну угоду підписали сьогодні Львівська ОВА та Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Документ передбачає будівництво інженерно-транспортної інфраструктури індустріального парку «Червоноград». Цей проєкт втілимо в межах процесу трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону.

Участь у заході взяли заступник з питань європейської інтеграції міністра енергетики України Ярослав Демченков та очільник ДП «Львіввугілля» Вадим Крась. Обговорили процес ліквідації шахти «Великомостівська», яка перебуває у підпорядкуванні державного підприємства. Це неминучий шлях, адже як зауважив пан Демченков, в Україні після 2040 року не буде вугільних шахт, оскільки держава зобов’язалась підтримувати кліматичну політику й відмовитись від викопного палива. Саме тому за підтримки GIZ ми працюємо над трансформацією Червоноградського вугільного мікрорегіону. План заходів в межах трансформації дозволить забезпечити місцевих мешканців перекваліфікацією та новими робочими місцями, покращити екологічний стан та соціальні послуги, впровадити енергоефективні рішення. Наша ключова ціль – використати ці зміни для розвитку району.

Нагадаємо, 18 липня виконавчі органи Львівської міської ради подали документи на державну реєстрацію Львівського муніципального індустріального парку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: