У Білому домі розповіли, коли Україна отримає винищувачі F-16

67

У Білому домі заявили, що Україна може отримати винищувачі F-16 вже до кінця цього року. Але корисними вони будуть лише в комплексі з іншою зброєю.

Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі в етері Fox News.

За його словами, F-16 «надійдуть в Україну, швидше за все, до кінця року». Але Білий дім не вважає, що самі лише винищувачі зможуть змінити ситуацію на полі бою.

Як відзначив Кірбі, Україна зараз найбільше потребує артилерійських снарядів, а також самої артилерії, засобів ППО та бронетехніки. Постачання літаків будуть ефективними лише в комплексі з іншою зброєю, додав представник Білого дому.

Довідка

Літак F-16 є легким багатоцільовим винищувачем, який розробила компанія «General Dynamics» для Повітряних сил США. F-16 було створено ще 48 років тому. Однак він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

Основні особливості цього літака є безкаркасний купол для гарної видимості, бічний джойстик для полегшення керування під час маневрування, катапультне крісло, яке може відхилятися на 30 градусів від вертикалі, щоб зменшити вплив перевантажень на пілота.

Крім того, F-16 містить також систему керування fly-by-wire яка допомагає стабілізувати управління польотом. Вперше ця система була встановлена саме на цьому літаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: