Воїнам та їхнім родинам, які приїжджають до Львова, надатимуть тимчасове житло: умови

IMG_0862-630x420
ілюстративне фото, з архіву редакції

У Львові вирішили надавати тимчасове безкоштовне житло українським захисникам та їхнім родинам, котрі приїжджають до міста на лікування.

Таку програму ухвалили на міському виконавчому комітеті у п'ятницю, 21 липня.

Хто може скористатися?

До слова, ця програма діє у Львові ще з 2018 року. Зараз її удосконалили.

Родини військових, які приїжджають доглядати за пораненими у госпіталі, не завжди знають як і де можна поселитися. Тому згідно з домовленостями із хостелами, які розташовані поряд, цим людям нададуть можливість безкоштовного проживання на час, потрібний для догляду за військовими.

Також надають поселення, коли родина військового прибуває до Львова для участі в похованні своїх рідних, чи на медичний огляд за скеруванням в міські медзаклад.

Також це стосується участі в урочистостях або відвідуванні Личаківського кладовища.

Термін поселення залежить події. Якщо участь в урочистостях – це один день, якщо медичний огляд – два дні, якщо догляд за хворими, які перебувають в госпіталях,  – то це залежить від потреби, і людина може перебувати стільки, скільки потрібно, маючи підтвердження від лікарів.

Зокрема, йдеться про тимчасове проживання захисників і захисниць та їх рідних, рідних сімей загиблих (померлих) захисників чи захисниць України, які приїхали до Львівської громади, аби:

  • пройти медичне обстеження за скеруванням медичного закладу (поселення передбачене до 2 діб; проте за потреби подальшого обстеження, проживання може бути продовжене за наявності документа, який підтверджує необхідність);
  • забезпечити догляд за пораненим, який перебуває на стаціонарному лікуванні в медичному закладі (поселення на термін, необхідний для забезпечення такого догляду, підтверджений документом медзакладу);
  • відвідати могили на Личаківському цвинтарі загиблих (померлих) захисників чи захисниць (поселення на 1 добу);
  • взяти участь в урочистостях та інших заходах, які відбуваються у Львівській громаді (поселення на 1 добу);
  • організувати участь у похованні загиблого (померлого) захисника чи захисниці (поселення до 3 діб).

Є й винятки

У виняткових випадках поселення можливе для людей, які не є членами сімей захисників чи захисниць, але приїхали доглядати за пораненим під час його перебування на стаціонарному лікуванні, або щоби взяти участь у похованні захисника чи захисниці.

Як звернутись за послугою захисникам?

Тимчасове безоплатне проживання забезпечує Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій (закуповує таку послугу у готелях та хостелах). Для поселення потрібно звернутися у Центр та подати заяву на вул. Пекарській, 41, написати заяву і подати необхідні документи. Відповідно до кожної потреби, є окремий перелік документів, він максимально короткий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: