Головні події за добу на Львівщині

ploshha-rinok-1
Фото: inlviv.in.ua

Протягом минулої доби загроз ракетних ударів у Львівській області не виникало

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Львівщина впроваджує пілотний проєкт Мінветеранів – Інститут помічника ветерана. Учора у Львові запрацював Центр ветеранської підтримки, де зокрема навчають майбутніх помічників ветерана. Заявки кандидатів уже заповнили понад 60 осіб зі Львівської області. Набір триває.

У Золочівському районі з ініціативи Служби безпеки України конфіскували 4 земельні ділянки, які належали громадянам росії. Наділи передадуть у власність держави. Про викриття та блокування схем незаконного виїзду за кордон, знешкодження злочинних груп, вилучення і передачу транспортних засобів на потреби ЗСУ, засудження колаборантки – за посиланням.

Діти наших військовослужбовців, загиблих воїнів та внутрішньо переміщених осіб із Оброшинської громади десять днів відпочивали у Швеції в місті Гетеборг. Вони мали різноманітні екскурсії, подорож на поромі. Поїздку в Швецію організувала організація Help Ukraine Gothenburg спільно з благодійним фондом HOPE UA. Вони покрили усі організаційні витрати.

У Яворівській громаді відбулось перше навчання з базової підготовки громадян України до національного спротиву. Навчання організовують представники добровільного формування територіальної громади за дорученням 103 окремої бригади ТрО ЗСУ.

Дві пожежні машини отримала Красненська громада від німецьких друзів з магістрату міста Мельзунген. Кожна цистерна вміщує 500 літрів води. Автомобілі укомплектовані пожежно-технічним обладнанням та аварійно-рятувальними інструментами.

Медичний автомобіль для воїнів 65 батальйону 103 окремої бригади територіальної оборони відправили зі Стрийщини.

З Червоноградщини передали два квадрокоптери для наших захисників і захисниць. Їх придбали за сприяння Добротвірської селищної ради та фінансової підтримки місцевого підприємства.

Аграрії нашої області розпочали збирати озимі пшеницю та ріпак. Озимого ячменю зібрали 84% від прогнозованого.

На Львівщині проходить літня школа проєкту «Почуй лікаря». В межах цього проєкту студенти-медики їздять у школи області та за принципом «рівний рівному» розповідають учням про здоров’я, навчають надавати домедичну допомогу. Також – діляться інформацією із вчителями й викладачами, щоб ті використовували її у роботі та спілкуванні з дітьми й молоддю. Літня школа об’єднала понад сотню учасників. Нову та корисну інформацію для них доносять 10 кваліфікованих спікерів.

Понад 80 ВПО, які знайшли прихисток на Стрийщині упродовж останнього місяця, отримають фінансову допомогу від організації Solidarités International. Зареєструвались на фінансову підтримку у координаційному офісі при Стрийській РВА. Також в офісі отримали інформацію про відновлення та компенсації за зруйноване житло 30 осіб від юристів Норвезької ради у справах біженців. Нагадаю, координаційні офіси діють у кожному районі області. Допомогу, консультації та підтримку надають безкоштовно для вимушених переселенців та місцевих жителів, які перебувають у складних життєвих обставинах. Щоб отримати необхідні послуги, заповнюйте анкету.

Єзуїтська служба біженців в Україні надала понад 200 продуктових наборів вимушеним переселенцям у Стрийському районі та Перемишлянській громаді. У Золочеві для сотні осіб передали гігієнічні набори, а також рюкзаки з канцелярією для учнів молодших класів.

Культуру Яворівського краю презентували у польському місті Гораєць на творчому фестивалі «Фольковіско». Участь у фестивалі взяли творчі колективи та майстрині народної творчості із Яворівської громади.

Нагадаємо, на Львівщині чоловік зарізав зятя кухонним ножем

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: