«Вогневий кулак» ЗСУ руйнує логістику росіян - американські аналітики

2869139
Фото: facebook.com/Prezydentska.Bryhada

Удари українських військових по скупченням російських складів із боєприпасами викликають у окупантів "снарядний голод"

Про це йдеться у звіті ISW за підсумками суботи, 22 липня, пише Кореспондент.

Аналітики приводять слова начальника Головного управління ракетних військ, артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ полковника Сергія Баранова, який заявив, що українські ракетно-артилерійські підрозділи створили далекобійний "вогневий кулак" завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам. За його словами, окупанти вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Також повідомляється, що удари ЗСУ по скупченням російських складів із боєприпасами в глибокому тилу викликають у російських військових проблеми із матеріально-технічним забезпеченням. Ця тенденція знаходить своє відображення у зменшенні обстрілів з боку росії в Херсонській області, що вказує на те, що російські сили зазнають "снарядного голоду" в цьому районі.

Експерти ISW зазначають, що кампанія з порушення логістики окупантів є центральним аспектом плану України щодо створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає живу силу ЗСУ за рахунок повільніших темпів просування, водночас поступово зношуючи живу силу та техніку росіян.

Читайте також: У Генштабі розповіли про втрати ворога за добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: