Львівський університет посів друге місце серед лідерів вступної кампанії 2023

9416641
Львівський Львівський національний університет імені Івана Франка. Фото: з сайту університету

Львівський національний університет імені Івана Франка увійшов до трійки лідерів вступної кампанії. Навчальний заклад став другим за кількістю заяв, допущених до конкурсу.

Про це стало відомо з даних  Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО), як передає пресслужбі Львівського університету.

Там розповіли, що на першому місці опинився Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Третю позицію займає Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, а четверту – Національний авіаційний університет.

Крім того, до п'ятірки лідерів увійшов ще один львівський ВУЗ , який її замикає - Національний університет «Львівська політехніка».

Скільки заяв подали до Львівського університету

Станом на 24 липня до Львівського національного університету імені Івана Франка подано понад 11 тисяч заяв. Найпопулярнішими серед абітурієнтів ЛНУ ім. Івана Франка є економічний факультет, факультет іноземних мов, юридичний факультет, факультет електроніки та компютерних технологій, факультет міжнародних відносин та філософський факультет.

Крім того, в університеті підкреслили, що цьогоріч Топ-5 спеціальностей за кількістю заяв виглядає так: 

  • «035 Філологія», 
  • «081 Право», 
  • «053 Психологія», 
  • «122 Комп’ютерні науки»,
  •  «073 Менеджмент»,
  •  «291 Міжнародні відносини».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що потрібно знати про вступну кампанію 2023.

Зарахування до ВНЗ

У 2023 році реєстрація заяв від вступників триватиме до 31 липня. Після того, як ви подали заявки до університету, залишається очікувати на результати. В цей час відбувається формування рейтингових списків та надання вступникам рекомендацій до зарахування: спочатку на бюджет, а тоді - за контрактом. Перші мають з’явитися в електронному кабінеті до 5 серпня. 

Тоді таким абітурієнтам необхідно подати документи на бюджет до 8 серпня. А офіційне зарахування їх на навчання до університету відбудеться до 10 серпня. Після цього проходитиме процес переведення на вакантні бюджетні місця до 18 серпня та зарахування на контракт до 30 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: