На Львівщині зросло виробництво агропродукції, — Держстат

земля67
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

Обсяг виробництва продукції сільського господарства Львівської області зріс на 3,4% у порівнянні з 2021 роком.

Про це свідчать дані Державної статистики України.

Так, обсяг виробництва складає 26,4 млрд грн (у постійних цінах 2016 року). Сільськогосподарські підприємства виробили продукції на суму 14,7 млрд грн, що на 7,2% більше в порівнянні до 2021 року. Натомість господарства населення зменшили обсяги виробництва на 1,8%.

Зросли обсяги виробництва продуктів рослинництва

Аналіз статистичних даних свідчить про зростання обсягів виробництва продукції рослинництва, яке зумовлене впровадженням аграріями інноваційних технологій та збільшенням площ обробітку земель с/г призначення.

Якщо у 2015 році обсяг виробництва продукції рослинництва у сільськогосподарських підприємствах складав 13,2 млрд. грн., то у 2022 році цей обсяг склав 19,6 млрд грн та зріс на 48%.

Також Аналіз показує позитивну динаміку переходу з одноосібного ведення сільського господарства в організоване виробництво.

У 2022 році частка сільськогосподарських підприємств у загальній структурі виробництва складає майже 55% проти 41% у 2015 році, а частка господарств населення з кожним роком зменшується з 59% у 2015 році до 45% в 2022 році.

Із зміною клімату та кон’юнктури зовнішнього ринку змінюється і структура виробництва продукції рослинництва. Якщо в 2015 році вагому частку у структурі займала картопля та зернові культури то на сьогодні ріст валової продукції забезпечується в основному за рахунок виробництва технічних та зернових культур. 

Нагадаємо, на Львівщині на понад 65% зросли посівні площі овочів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: