Відмовилася тиснути руку росіянці: українську спортсменку дискваліфікували з чемпіонату світу

dde69e77-689a290b771a1fbdeaef95ddc44cc75a
Ольга Харлан. Фото: НОК України

На чемпіонаті світу з фехтування, що відбувається в Мілані, українська шаблістка Ольга Харлан перемогла росіянку та відмовилася тиснути їй руку після двобою. Однак українку дискваліфікували за відсутність «прояву поваги» до росіянки.

Про це повідомили у Суспільному.

Там зазначили, що Ольгу Харлан зняли з участі на чемпіонату світу після того, як вона відмовилася потиснути руку атлетці з Росії Анні Смірновій після своєї перемоги. Крім того, українська спортсменка пропонувала «стукнутися» зброєю росіянці, але не отримавши відповіді від неї, українська фехтувальниця залишила межі доріжки.

Дискваліфікація Харлан з чемпіонату світу: що відомо

Так, російська спортсменка намагалася оскаржити дії українки. Вона не залишила просто так цю відмову «привітання» та скористалася правилами Міжнародної федерації фехтування. Адже це карається чорною карткою - дискваліфікацією з турніру.

За інформацією Суспільного, після цього у лайвтабло до наступного раунду пройшла Харлан, яка мала зустрітитися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою. Однак фехтувальниці навіть не виходили на доріжку, а болгарську спортсменку автоматично визнали переможницею.

Згодом з'ясували, що в протоколі змагань навпроти української фехтувальниці Ольги Харлан зазначено «виключено». У Суспільному зазначили, Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу.

Пізніше стало відомо, що Україна готує протест та буде оскаржувати рішення щодо дискваліфікації Ольги Харлан.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівська спортсменка стала чемпіонкою Європи з вільної боротьби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: