У Львові в одному з парків чистять ставок

знесіння чистка 4
Фото: ЛМР

У Львові в регіональному ландшафтному парку «Знесіння» чистять ставок. Вже з водойми площею 0,33 гектари їм вдалося вивезти 15 кубічних метрів водних рослин та намулу.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Там розповіли, що працівники парку впродовж року щомісяця працюють над очищенням та благоустроєм ставка у Малому кар’єрі парку «Знесіння». Директор парку «Знесіння» Тарас Микітчак пояснює, аби очистити водойму необхідно тривалий час регулярно докладати зусиль.

За словами пресслужби львівської міськради, працівники парку очищають озеро власними силами. Впродовж року прибирали самосів, поросль та аварійні дерева навколо ставка. У травні синтетичним канатом з поплавками стягнули нитчасті водорості з плеса, які через аномально м'яку зиму продовжували рости, перегнивати і піднялись на поверхню води, перешкоджаючи доступу кисню для риб та інших гідробіонтів (“мешканців ставка”). Оскільки відбувався нерест риби, працювали лише на поверхні води.

Фото: ЛМР

У парку піклуються не лише про очищення водойми, а й про збереження екосистеми загалом. У червні роботи з очищення ставку затримались через пташенят водяних курочок. Працівники парку чекали поки птахи підросли, а тоді взялися за очищення.

Директор парку «Знесіння», також підкреслив, що центральне плесо чистили робітники в комбінезонах для рибалок, вириваючи тілоріз й водоперицю (уруть) вручну й тягнучи виполоті рослини канатом на берег.

За інформацією ЛМР, тепер озеро чисте приблизно на 50%, кажуть фахівці. Восени, після відльоту у вирій водоплавних пташок, на ставку планують почистити рогіз й очерет, а також продовжити витягувати чорний мул.

Загалом цього року зі ставка вивезли більше 15 метрів кубічних підсохлої органіки: водних рослин й мулу. Такий досвід, за словами представників парку, дозволить оптимізувати наступні щорічні водні роботи.

Фото: ЛМР

Нагадаємо, що раніше у Львові зацвіли польові квіти, які висіяли навесні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: