У Львові дозволять розширити магазин, якщо не будуть проти мешканці

12 Дім, Сад, Город Хвильового, 3 (9)
Крамниця на вулиці Хвильового, 3 у Львові, яку планують роширити. Фото: ЛМР

У Львові затвердять містобудівні умови та обмеження на реконструкцію магазину на вулиці Миколи Хвильового, що в Шевченківському районі міста. Проте зроблять це, якщо погодяться мешканці.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету у п'ятницю, 28 липня.

Ідеться про крамницю «Дім, сад, город» на вулиці Хвильового, 3.

Магазин, який вже кілька років не працює, власники хочуть розширити та підняти до другого поверху. Виконком наполіг, якщо підприємці хочуть отримати дозвіл від міста, їм необхідно отримали згоду від мешканців сусіднього будинку.

Сам магазин примикає до гуртожитку. Аби перезапустити бізнес, власники хочуть звести другий поверх, який пропонують «поставити» на колони при існуючій будівлі. Юридичних зауважень члени виконавчого комітету до рішення не мали, але звернули увагу на те, що у справі порушений принцип добросусідства.

Візуалізація проєкту. Джерело: міська рада Львова

Тому запропонували власникам перед тим, як почати будівництво, зустрітися з мешканцями та обговорити плани, щоб уникнути ймовірних конфліктів. 

Представник замовника, що був присутній на розгляді питання, погодився із зауваженням та заявив, що вони готові організувати зустріч з мешканцями та погодити свої плани й врахувати інтерес сусідів.

Нагадуємо, у Львові затвердили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію будівлі на вулиці Богдана Хмельницького, 121. Тут будуть офісні приміщення та заклад громадського харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: