«100 карет швидкої допомоги Україні»: з Львівщини відправлять ще кілька авто

foto-shvydka
ілюстративне фото

З Львівської області у зону бойових дій поїдуть ще шість автомобілів швидкої допомоги, які обладнані усім необхідним медичним обладнанням. Карети отримають бойові медики, котрі рятують життя на запорізькому напрямкові.

Про це ІА Дивись.іnfo розповіли в українсько-нідерландському благодійному фонді «Smart Medical Aid», які реалізовують проєкт «100 карет швидкої допомоги Україні».

Швидкі передаватимуть з Львівщини прийдешнього понеділка.

Ці машини мають деяку відмінність від звичайних «швидких». Наприклад, усередині цих автомобілів є ноші, кисневі станції, крапельниці, медикаменти, зокрема бинти, серцево-судинні ліки, знеболювальні. Завдяки цим «швидким» медики зможуть стабілізувати пацієнта до моменту прибуття у медичний заклад для повного огляду. Йдеться про зупинку кровотеч, накладання швів, знеболення.

«Укомплектовані карети швидкої допомоги будуть передані представником військової частини 3029 Національна Гвардія, що дислокується на запорізькому напрямку, 22 бригади та 120 батальйону,  що дислокуються на донецькому напрямку. Решта три карети будуть транспортуватись волонтерами фонду ближче до місць дислокації інших військових частин, адже через високу активність на лінії фронту, на жаль, не всі можуть приїхати та самостійно забрати машини», — розповіла керівниця фонду Ірина Рибінкіна.

«Smart Medical Aid» — українсько-нідерландський благодійний фонд, команда лікарів-практиків, волонтерів і спеціалістів, які мають досвід роботи в екстреній медицині та медицині катастроф. Фонд працював з 2014 року, коли росія почала наступ на українські території.

Зараз Ірині вдалося сформувати український осередок Smart Medical Aid, який на експертному рівні постачає гуманітарну допомогу в Україну.

Фонд вже передав на фронт 81 обладнаних карет швидкої допомоги та медичних машин для евакуації травмованих. Кожна карета укомплектована всім необхідним обладнанням під потреби, куди вона була направлена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: