У росії спотворюють інформацію про український контрнаступ - американські аналітики

Безымянный

Російський інформаційний простір об’єднуються навколо наративних спроб Кремля зобразити український контрнаступ як провал. Рос ЗМІ значно перебільшують втрати України та применшують російські.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

Російські видання все частіше неправдиво представляють українські контрнаступальні операції як серію невдалих українських штурмів по всій лінії зіткнення. 

29 липня роспропаганда стверджувала, як один російський танк розбив цілу українську роту, але кадри насправді зроблені 7 червня і показують зовсім інший бій. Російські джерела раніше поширювали старі кадри, щоб підтвердити заяви про те, що українські сили зазнають значних втрат у бронетехніці, а опубліковане 29 липня відео вказує на те, що російські джерела навмисно посилюють старі кадри, щоб підтвердити наратив Кремля. 

Президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив, що українські війська втратили 39 одиниць бронетехніки за кілька днів боїв у західній Запорізькій області, що є помітним перебільшенням його втрат українців під час українського контрнаступу.

 Раніше ISW оцінювало, що Кремль, ймовірно, змінює свою політику щодо висвітлення війни, щоб применшити можливості успішного українського контрнаступу та рекламувати себе як ефективного менеджера військових зусиль. 

При цьому, російські воєнкори продовжують повідомляти про локальні українські успіхи та деякі проблеми з російськими оборонними операціями, але ширше оперативне обрамлення провоєнного російського інформаційного простору українського контрнаступу узгоджується з ймовірною зміною в зображенні контрнаступу Кремлем. 

Як зазначили у Генштабі ЗСУ, за минулу добу на фронті відбулося 36 бойових зіткнень, захисники уразили 10 районів зосередження особового складу ворога.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: