Завтра Львів попрощається з Героями Олександром Курієм та Владиславом Корнійчуком

прощання із полеглими захисниками у Львові
Ілюстративне фото/Роман Балук

У понеділок, 31 липня, Львів попрощається з двома Героями. Олександр Курій та Владислав Корнійчук захищали Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв

Олександр Курій (26.12.1997-24.07.2023) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №2 Львівської міської ради. Здобув професійно-технічну освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» за професією «монтажник гіпсокартонних конструкцій; штукатур, маляр».

Після завершення навчання працював за фахом. У вільний час активно займався спортом: захоплювався футболом та гандболом.

На другий день повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно став на захист Батьківщини від окупантів. Спершу виконував бойові завдання із захисту держави у лавах Добровольчого батальйону «ОУН», згодом – у складі 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній підрозділ ССО «Азов»). Боровся із окупантами на південному та східному напрямках.

У Олександра Курія залишилися бабуся з дідусем, мама, двоє братів та двоюрідні брати і сестри.

Владислав Корнійчук (16.01.1997-27.07.2023) Уродженець Херсона.

Навчався у Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №47 Херсонської міської ради. Здобув вищу освіту у Херсонському національному технічному університеті. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах Національної гвардії України.

До початку війни працював у торгівельній сфері, а також водієм медичної клініки. Був винятково різносторонньою людиною: захоплювався технікою та авіацією, вивчав оборонну промисловість і машинобудування. Майстерно водив річкові судна.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації перевіз родину із села Чорнобаївка Херсонської області до Львова. Тут працював в одному з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Згодом добровільно вступив до лав Збройних Сил України.

Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на посаді командира бойової машини у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час проходження служби на східному напрямку здобув звання «молодший сержант».

 У Владислава Корнійчука залишилися батьки, дружина та 4-річна донька.

Читайте також: У Генштабі розповіли про втрати ворога за добу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: