За тиждень ЗСУ звільнили 2 кв. км на Бахмутському напрямку, ‒ заступниця Міноборони

555666
Фото: Генштаб ЗСУ

Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські військові за попередній тиждень звільнили 2 кв. км на Бахматському напрямку. За увесь період ЗСУ вдалося повернути під контроль 37 кв. км.

Про це вона повідомила в своєму телеграм-каналі.

Зокрема заступниця Міноборони зазначила, що на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках тривають важкі бої, але за тиждень ЗСУ звільнити ще 14,6 кв. км території там. Усього звільнена площа складає 204,7 кв. км.

Крім того, Ганна Маляр розповіла, що під щільним вогнем авіації та артилерії Сили оборони України звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області. А на півдні захисники продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Також вона повідомила, що в напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області українські військові мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка. Однак там вони не мають успіху.

Ситуація на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках

За словами ганни Маляр, протягом минулого тижня на цих напрямках між нашими та ворожими військами відбулось понад 170 боїв.

На Куп’янському напрямку противник штурмував та здійснював пошук слабких місць в українській обороні. Окупанти активно намагався наступати в районах південніше Новоселівського з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл, але безуспішно. ЗСУ потужно стримують українські війська.

На Лиманському напрямку армія рф також намагалася наступати з метою витіснення українських військ в районі Серебрянського лісу. Однак всі дії ворога безуспішні.

На Бахмутському напрямку ворог протягом тижня всіма силами намагався зупинити наступ, але наші оборонці поступово просувались.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомили, якими є втрати ворога за минулу добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: