Львів'яни створили петицію заборонити висотну забудову в мікрорайоні «Під Голоском»

івм

Львів'яни закликають мерію заборонити висотну забудову на 22 гектарах, що розташовані у зеленій зоні мікрорайону «Під Голоском». Зокрема, пропонують створити там парк.

Переглянути петицію можна тут.

«Звертаємось з надією на підтримку та захист нашого цінного природного добра - лісу, що є пріоритетом у державній програмі - «Стратегія екологічної політики України на період до 2030 року». Ця зелена зона, яка знаходиться в мікрорайоні «Під Голоском», володіє величезним значенням як для мешканців нашого району та міста, так і для збереження екологічного балансу у нашому регіоні. Зі смутком дізналися про плани висотної забудови на скандальних 22 гектарах, які охоплюють територію зони Р-3. Потенційна втрата цієї зеленої зони, що слугує відпочинку та рекреації для багатьох мешканців Львова, а також природного укріплення мікроклімату нашого міста, є неприпустимою», - йдеться у петиції.

Окрім того, львів'яни просять розпочати консультації з місцевими мешканцями та зацікавленими сторонами щодо майбутньої великої рекреаційної зони, а також присвоїти території зелених насаджень статус Регіонального ландшафтного парку «Малоголосківські пагорби». Йдеться також про виведення меж парку, з можливістю розширення за рахунок експертизи лісових та зелених насаджень і закріпити їх в Генплані. Зокрема, мешканці мікрорайону просять владу не допустити приватизації ділянок у визначених межах парку і зміну цільового призначення землі для будівництва будь-яких обʼєктів, зокрема інфраструктурних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: