На Львівщині та в інших областях викрили масштабну схему ухилення від призову — Офіс генпрокурора

444

Правоохоронці розпочали досудове розслідування щодо територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в 11 областях. За даними слідства, вони організовували ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

Наразі в межах розслідування провели майже 100 санкціонованих обшуків у Одеській, Закарпатській, Київській, Полтавській, Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Львівській, Житомирській, Івано-Франківській областях та Києві. 

Правоохоронці виявили журнали реєстрації медичних висновків, довідки амбулаторних пацієнтів та інші медичні й облікові документи. Зокрема, на місцях проживання ухилянтів вилучили оригінали довідок про непридатність до військової служби за станом здоров’я, а також тимчасові посвідчення військовозобов’язаних із зазначенням непридатності.

За даними слідства, службовці районних ТЦК в областях діяли спільно із членами військово-лікарської комісії. Так, при посередництві інших людей, вони налагодили схему видачі довідок про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Надалі військовозобов’язаних знімали з обліку. Така послуга в середньому коштувала 6 тисяч доларів.

Окрім того, частина військовозобов’язаних навіть не прибувала для проходження ВЛК. Про це свідчить відсутність будь-яких відомостей щодо них в електронній системі охорони здоров’я. Отримані довідки використовували й для виїзду за кордон.

Слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: