У Львові в центрі НЕЗЛАМНІ пацієнти спробували новий вид реабілітації 

9D78A72D-520C-43E4-8889-A3E973BE97F6
Фото: пресслужба ЛМР

У Львові в національного центру реабілітації НЕЗЛАМНІ лікарі застосовують нові методики реабілітації для пацієнтів. Цього спробували новий вид терапії – гру в більярд.

Про це повідомили в центрі НЕЗЛАМНІ, як передає пресслужба Львівської міської ради.

Там розповіли, що більярд допомагає пацієнтам відновити фізичні навички, стимулює дрібну моторику рук та покращує координацію рухів і реакцію. А також сприяє розвитку балансу і зосередженості. Добре впливає більярд і на емоційний стан захисників, які зазнали поранень на війні. Під час гри вони розслабляються та отримують позитивні емоції.

Крім того, за інформацією центру, ще однією складовою такого методу відновлення є соціалізація, тобто взаємодія зі світом поза стінами медичного закладу. Так, пацієнти розвивають почуття власної цінності, впевненості у собі та власних силах, коли грають в більярд.

Фото: пресслужба ЛМР
Фото: пресслужба ЛМР

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові в Національному реабілітаційному Центрі НЕЗЛАМНІ лікарі протезували воїна особливою методикою. Вони вживили йому протез прямо в кістку.

Про Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють.

Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: