Історичні двері з вітражами відреставрували у Львові

шшшш

У Львові фахівці відреставрували ще одні історичні двері в будинку на вулиці Глібова, 15. Також тут відновили і вітражне засклення брами.

Про це повідомляє Бюро Спадщини.

«Ці двері з модрини були в поганому стані. Зокрема, було помітне суттєве перекошення дверей відносно верхнього світлика, низ струхлявів, а дерев’яне полотно потребувало вставок. Через значну вагу, двері не тримались на завісах. Нас чекав досить великий обсяг роботи», – розповів реставратор Ростислав Малецький.

Зазначено, що найбільше часу зайняла робота з вітражами: збережені потрібно було обережно вийняти та ретельно відчистити. Втрачені скельця виготовили німецькі фахівці, які змогли їх відтворити за старою технологією. Саме зображення наносили українські майстри з прикладного мистецтва. 

Вартість реставраційних робіт становила 118 189 грн. Співфінансування здійснювалося за кошти міського бюджету та мешканців будинку.

Нагадаємо, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького стартували роботи з відновлення та реставрації кількох споруд. Майстри скансену проводять реставрацію великої стодоли зі с. Бережонка Чернівецької області (етносектор Буковина).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: