У Львові почали реставрацію двох балконів з атлантами

лоівапр

У Львові відновили програму з реставрації балконів історичних будинків, яке проводять у співфінансуванні міста і мешканців. Роботи розпочали з реставрації балконів на вулиці Гоголя, 10. На реставрацію виділили 645 тис. грн.

Про це керуюча справами Львівської міськради Наталія Алєксєєва написала у фейсбуці.

«Після паузи понад рік у зв’язку з агресією Росії врешті відновила свою роботу Програма співфінансування реставрації балконів у будинках-пам’ятках. Мешканці вносять 10 тис. грн за кожен балкон, решта – кошти міста або грантові», – повідомила вона.

Загальна вартість проекту з відновлення двох балконів на вул. Гоголя – 645 740 грн. Виконавець робіт – ПП «АМ Ренесанс».

Житловий будинок №10 на вул. Гоголя у Львові збудований 1874 року за проектом архітектора Емануеля Галля. У ньому жив відомий львівський скульптор італійського походження Леонард Марконі. Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, у селищі Давидів, що неподалік від Львова, сільська рада виділила майже 725 тисяч гривень на капітальний ремонт підлоги в укритті ліцею імені Тараса Шевченка.

А також у Львові тривають роботи з відновлення бомбосховища радянського періоду на десять кімнат. Воно розташоване на схилі Святоюрської гори – між цирком і церквою святого Юра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: