Як необхідно сортувати пластик: львів'янам нагадують основні правила

plastic1-800x496
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Львівській міськраді вчергове нагадують правила сортування пластику. Оскільки в літні дні мешканці і гості Львова споживають багато води у пластиковій тарі, яку потім викидають в контейнер.

Про це повідомили в Львівській міській раді.

Там зазначили, що львівські компанії-перевізники щомісяця збирають в середньому 85 тонн пластику. Однак, ця цифра може бути більшою, якщо мешканці правильно сортуватимуть ПЕТ-пляшку.

Правила сортування пластику

Пред викидання у контейнер з пластикової пляшки слід зняти етикетку, а саму пляшку спресувати - скрутити її так, щоб витіснити з неї повітря. Так вона займатиме менше місця і в контейнер поміститься більше таких пляшок.

У контейнер жовтого кольору (або у контейнер-сітку) викидаємо:

  • пластикові пляшки;
  • пластиковий посуд;
  • тару з-під побутової хімії;
  • харчову плівку;
  • поліетиленові пакети.

Начальник відділу комунікації та просвітництва управління з питань поводження з відходами ЛМР Роман Яцикович зазначив, що в період спекотних літніх днів мешканці і гості Львова споживають багато води у пластиковій тарі. Тому збільшується кількість відходів з пластику.

За його словами, контейнер-сітку для пластику поміщається близько 400 пляшок хаотично вкинутих. Проте, якщо їх правильно спресувати, то поміститься понад 600. Тому в мерії заохочують мешканців і гостей міста дотримуватися правил сортування пластику і, обов'язково, перед викиданням у контейнер пластикову тару спресовувати.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як правильно варто сортувати органічні відходи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: