У Керченській протоці морський дрон протаранив російський танкер

full

Внаслідок атаки морських безпілотників ввечері 4 серпня у Керченській протоці пошкоджено російський танкер-хімовоз "SIG", на допомогу танкеру відправилися рятувальники з Новоросійська.

Про це повідлмляє УП з посиланням на російські ЗМІ.

Повідомляється, що внаслідок атаки морськими безпілотниками в Керченській протоці міг бути пошкоджений російський танкер-хімовоз SIG, який прийшов із Туреччини.

Видання також опублікувало аудіозапис Telegram-каналу "Осторожно, новости", на якому, як стверджується, зафіксовано переговори моряків російського танкера, який був пошкоджений українським безпілотником. На записі екіпаж говорить, що судно перебуває на плаву, але самостійно переміщатися не може. При цьому,  розливу палива з танкера, який зазнав пошкоджень немає.

Зазначається, що російський танкер-хімовоз "SIG" доставляв авіаційне паливо з Криму до Сирії, за що США у 2019 році внесли його до санкційних списків.

Пізніше стало відомо, що атака на російський танкер була спецоперацією Служби безпеки України та Військово-морських сил, повідомляє видання NV з посиланням на джерело у відомстві.

За його словами, вона проходила за «класичним сценарієм». Для атаки був використаний надводний дрон із 450 кг тротилу на борту. В результаті, як стверджується, судно зазнає аварії в Керченській затоці.

«Танкер був добре навантажений паливом, тому «феєрверк» було видно здалеку», – цитує видання джерело.

Атаки надводними дронами на кораблі Росії також прокоментував голова СБУ Василь Малюк.

«Будь-яка «бавовна», що відбувається із кораблями РФ чи Кримським мостом, є абсолютно логічним і ефективним кроком по відношенню до ворога. Більш того - такі спецоперації проводяться у територіальних водах України і є повністю законними», – цитує пресслужба СБУ голову відомства.

Зауважимо, 11 листопада 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту, що міститиметься зі 100 морських дронів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: