У Львові курсує екскурсійний трамвай, який допомагає збирати гроші на дитячу реабілітацію

dsc00977-6319b708
Автор фото: Андрій Пашковський

5 – 6 серпня у Львові курсує екскурсійний ретро-трамвай. У суботу та неділю з 12.00 до 18.00 за донат від 200 гривень охочі можуть проїхатися маршрутом, послухати екскурсію про львівські трамваї та мережу ресторанів «Pizza Celentano», та допомогти у розбудові відділення UNBROKEN KIDS. Гроші за квиток перераховують на обладнання для дитячої реабілітації

Про це повідомляє Львівська міська рада.

На честь 25-річчя мережі ресторанів «Pizza Celentano», компанія та фонд НЕЗЛАМНІ | UNBROKEN проводять благодійну акцію, аби зібрати кошти на обладнання для дитячої реабілітації.

«Сьогодні ми святкуємо 25 років мережі. Вирішили зробити щось приємне для міста і для нас усіх. Ми організували екскурсійний трамвай – 25 номер, який за донати для фонду UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ), возить людей екскурсійними маршрутами. Ми зараз збираємо гроші і надаємо розголосу тому, що UNBROKEN потребує коштів на нове відділення лікарні святого Миколая для реабілітації дітей, постраждалих від війни», – каже Олександр Моргоєв, директор з маркетингу «Pizza Celentano».   

Квитки на екскурсійний маршрут можна придбати на площі Ринок у спеціальному наметі з написом «Смачна зупинка». Тут можна зробити благодійний внесок готівкою або грошовим переказом та отримати символічний «незламний квиток» для проїзду. Мінімальна вартість донату для дорослих – 200 грн, а для дітей – 100 грн. Екскурсія триває пів години. Трамвай курсує від площі Ринок до вулиці Коновальця, та від площі Ринок на Погулянку.

В трамваї пасажирів пригощають смачною піцою.

«Екскурсія дуже нам сподобалась, дуже дякуємо піцерії «Celentano». Нам розказали трохи про Львів, про історію заснування трамваю та піцерії у Львові. Дякуємо за смачну піцу», – каже пасажирка Наталя.

«Я ніколи не їздила в такому трамваї – це класно, маршрут такий лайтовий, прикольний. Немає багато на ньому корків, машин. Ну і ініціатива сама – те, що це для підтримки Unbroken – супер, молодці», – ділиться пасажирка Ольга.

Людей возять у вагоні, якому 50 років. Такі, кажуть фахівці, перестали курсувати у Львові у 2011 році.

Автор фото: Андрій Пашковський

«Наші трамваї мають 129-літню історію. Ми маємо унікальний продукт для будь-кого. Для «Pizza Celentano» ми обрали найкулінарніший трамвайчик Тatra Т4, його ще називали «Пампушок», навіть «Пончик», за те, що він такий кругленький і тепленький. Це перший кругленький і тепленький трамвайний вагон і з самого початку, коли вони тільки прибували сюди, вони опалювалися окремо вугіллям і це був перший реально теплий салон. Львів’яни називали це диво «Різдвом», – розповіла Ольга Бачинська, речниця ЛКП «Львівелектротранс». 

Автор фото: Андрій Пашковський

Також усі охочі можуть долучитись до екскурсії дистанційно. Для цього необхідно придбати квиток онлайн та отримати посилання на пряму трансляцію з кабіни трамвая.

«Цей збір йде на обладнання дитячої реабілітації лікарні Св. Миколая. Ми хочемо облаштувати там дитячу реабілітацію, щоб наші українські дітки, в тому числі ті, які постраждали від війни, могли проходити лікування і реабілітацію тут у Львові. Люди долучаються до збору поступово, щодня все більше і більше. Загалом на відділення необхідно 35 мільйонів гривень. Ми оголосили публічний збір на сайті dobro.ua. Люди долучаються, ми вже зібрали 20% всієї суми», – розповів Олександр Кобзарев, виконавчий директор благодійного фонду UNBROKEN.

Читайте також: У Львові лікарі врятували дев'ятимісячного малюка з опіками

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: