За тиждень армія рф здійснила 9 тисяч ворожих обстрілів на фронті, – заступниця Міноборони

356208002_610858481227234_7991032818875305652_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулого тижня окупанти кинули усі сили, аби зупинити наступ українських військових. Зокрема армія рф використала 500 тисяч боєприпасів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона зазначила, якою є ситуація на сході та півдні воєнних дій.

Ситуація на Сході

За словами заступниці, протягом усього тижня схід був епіцентром бойових дій. Відчутно збільшилась кількість ворожих обстрілів - близько 9 тисяч за тиждень. У таких умовах українські оборонці не дають ворогу просуватись на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там тривають важкі бої.

На Куп’янському напрямку окупанти безуспішно вели штурмові дії в районі східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни продовжували штурмові дії з метою витіснення українських військ в районі Серебрянського лісу Донецької області.

ЗСУ успішно відбивали атаки ворога в районі Новоєгорівка, Білогорівка, Сергіївка, Надія. Зокрема на південному фланзі Бахмутського напрямку українські війська протягом тижня продовжували наступальні дії. Водночас на південному фланзі Бахмутського напрямку. Там рух був дуже ускладнений мінуванням та обстрілами, однак захисники змусили противника доволі витратно оборонятись, бо знищили чимало ворожої техніки та бійців.  

Крім того, Ганна Маляр зазначила, що бої точились протягом тижня і тривають в районі Кліщіївки, Андріївки, та Курдюмівки. На Авдіївському, Мар’їнському  напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеними пунктами Красногорівка, Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка. А також, здійснював безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорське.

Ситуація на Півдні

Заступниця міністра оборони повідомила, що на Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Зокрема на напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області мали тактичний успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Ганна Маляр підкреслила, що ворог серйозно укріплює  свої оборонні рубежі. А українські війська зараз стикаються не лише з мінуванням, але й з бетонним інженерним укріпленням ключових панівних висот, що ускладнює просування.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія зосередила основні зусилля на ведені оборони.

Армія рф й надалі обстрілює позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовував баражуючи боєприпаси «Ланцет», здійснював безуспішні спроби відновити втрачене положення південно-східніше Новоданилівки та східніше Роботине Запорізької області.

Нагадаємо, раніше Ганна Маляр повідомила, що за тиждень Сили оборони знищили понад 340 одиниць військової техніки росіян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: