Можна самостійно обирати підрозділ і посаду: про сайт із вакансіями для ЗСУ

361342722_628355856144163_1526730055168016632_n
Фото: Генштаб ЗСУ, ілюстративне

Платформа з працевлаштування Lobby X запустила сайт із актуальними вакансіями до Збройних Сил України. На порталі є вакансії різного профілю — від бойових і медичних — до айтішних.

Як це працює на практиці — Дивись.info інфо розповіла координаторка військового напряму Lobby X Ольга Бандрівська.  

Платформа існує з часів Революції Гідності

Lobby X — це соціальне підприємство, що має на меті працевлаштовувати людей заради прогресу та перемоги України. Формат поєднує рекрутингову агенцію повного циклу та платформу з працевлаштування.

Портал існує 7 років, з часів Революції Гідності. Його засновником та ідейником є Владислав Грезєв. В державі тоді якраз зароджувалися нові інституції, організації, фонди, офіси реформ, які працювали на благо трансформації держави та потребували працівників. Уже тоді Владислав і відчув необхідність проекту для пошуку кадрів на актуальні вакансії. Він був на той час громадським активістом.

«Він мав багато громадянсько активних знайомих, своїх однодумців, яких рекомендував тим чи іншим організаціям як працівників. Фактично все починалося з постів на сторінці у соціальних мережах, але згодом запитів від організацій почало надходити настільки багато, що Владислав вирішив заснувати окрему організацію», - розповідає Ольга.

І наприкінці того ж року з’явилася перша людина, яка повірила в платформу і заплатила гроші за рекрутинг. Це стало першим заробітком Lobby X.

фото: Ольга Бандрівська

Після повномасштабного вторгнення у Lobby X відкрився ще один напрям

Після 24 лютого 2022 року до організації почали звертатися командири, ротні, взводні ЗСУ, аби платформа допомогла знайти їм необхідного спеціаліста, який має потрапити у конкретний підрозділ. Так компанія взялася шукати людей до війська. Особливістю такого способу мілітарі-рекрутингу є пошук кандидатів, охочих працювати на конкретному місці. Цим робота команди і відрізняється від ТЦК:

«Ми побачили, що є велика кількість добровольців, які хочуть потрапити до лав ЗСУ. Але часто вони потрапляють на якусь таку посаду, яка не зовсім їм підходить. Так відбувається під час реалізації мобілізації через військкомати. Це відбивається на мотивації цих людей робити щось задля перемоги України».

Фактично це альтернативна система мобілізації, де армія є роботодавцем, а українські громадяни — претенденти на службу. Так це і має відбуватися у цивілізованому суспільстві, зазначила Ольга.

фото: команда Lobby X

Команда Lobby X може знайти практично будь-кого

Серед військових працедавців платформи — Міністерство оборони, Кіберсили ЗСУ, спецпідрозділи KRAKEN і К-2, 3 ОШБр, 47 ОМБр «Маґура», батальйон «Вовки Да Вінчі» 67 ОМБр, 93 ОМБр «Холодний Яр», бригади «Гвардії наступу» та інші структури Сил Оборони. Вони подають запит на пошук людей конкретних спеціальностей і надають про них необхідну інформацію: обов'язки на посаді, вимоги до кандидата та умови служби (звичайно, у межах конфіденційності):

«Ми створюємо можливість вибору для тих людей, які ще не мобілізувалися. Бо найбільшим бар'єром для них сьогодні є невідомість у тому, куди вони потраплять — на яку роль, до якого командира і чи зможуть впливати на рівень ризику свого життя і здоров'я».

Тож вони самі відгукуються на вакансії, і вже після відбору отримують роботу. Станом на липень цього року завдяки діяльності організації понад півтори тисячі людей знайшли свою роль у лавах Сил оборони.

фото: скріншот пошуку вакансій на сайті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: