На Львівщині створять 4 сучасних STEM-центри

88d2b402-1cf6-4ca1-b1c7-7d3c2f53ccb1
Фото ілюстративне: Рівненська ОВА

У Львівській області планують відкрити 4 сучасних STEM-центри. Чотири Будинки техніки в Дрогобицькій, Бродівській, Сокальській та Червоноградській громадах отримають по 1 млн грн на розвиток і модернізацію. Кошти виділять на умовах співіснування.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що Бродівська та Сокальська міські ради вже ухвалили належні рішення, у Дрогобицькій і Червоноградській міській радах відповідні ухвали мають бути прийняті цього тижня.

Директор департаменту Олег Паска під час онлайн-наради з відділами освіти зазначених громад зазначив, що підсилення технічного напрямку в освіті, а також якнайширше сприяння розвитку природничих наук – один з головних векторів роботи департаменту освіти і науки Львівської ОДА на наступні декілька років.

Також він підкреслив, що модернізація позашкільної освіти триватиме і надалі – у наступні роки таке ж фінансування мають отримати інші осередки технічної освіти, що діють в громадах Львівщини,  зокрема  найкращі гуртки технічної творчості.

У ЛОВА повідомили, що фінансування відбувається відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2022-2025 роки. Вона передбачає умову співфінансування з боку місцевих громад у пропорції 50 на 50. Так, вже виділено по 500 тис. грн з обласного бюджету, решта коштів має надійти з бюджетів громад.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові збудують офісний центр.

  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: