Естонія відправить Україні партію зброї та боєприпасів

4

На засіданні уряду Естонії підтримана пропозиція міністра оборони Ханно Певкура направити в Україну 150 одиниць ручної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

 Про це повідомляє Міністерство оборони Естонії.

«Україна має бути підтримана у відсічі агресії Російської Федерації, що триває. Ми знову знайшли спосіб, як Естонія може допомогти», - сказав Певкур.

Міністр оборони також підкреслив, що РФ не має отримувати зиск від агресії. «Для цього прихильники України мають прискорити надання військової допомоги, а також покращити можливості власної оборонної промисловості», - додав він.

Раніше Естонія вже надала Україні понад 400 млн євро військової допомоги, що становить понад 1% ВВП. Передано протитанкові ракети Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові шпиталі, медикаменти, засоби індивідуального захисту (каски, тощо) та сухі пайки.

Нагадаємо, німецький уряд оновив перелік переданої військової допомоги для Сил оборони України. У ньому — 2 пускові установки системи протиповітряної оборони Patriot та 28 гусеничних всюдиходів підвищеної прохідності Bandvagn 206.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: