Львівські лікарі успішно прооперували підлітків з важкою деформацією грудної клітки

image (10)
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі хірурги прооперували 16-річного хлопця, який із важкою лійкоподібною деформацією грудної клітки.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Там розповіли, що за 2023 рік медики виконали вже таких сім операцій.

В медичного центрі зазначили, що по допомогу у лікарню 16-річний Роман звернувся тоді, коли дізнався, що його однолітка успішно прооперували з тако ж вадою. Мама хлопця розповіла, що прийняти рішення про хірургічне втручання допомогла нещодавня публікація медзакладу.

«Побачили цю публікацію і зрозуміли, куди маємо звернутись. Зараз син відновлюється після операції, і ми дуже втішені результатом. Чесно кажучи, я навіть не розраховувала, що хірургам вдасться настільки вирівняти грудну клітку. Це якби порівняти кратер вулкана і рівнину – так відрізняється синова фігура до та після втручання», – розповіла матір підлітка.

За словами доцента кафедри дитячої хірургії ЛНМУ ім. Данила Галицького та дитячого хірурга Андрія Кузика, таких операцій виконують до 10 щорічно у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

«Оптимальний вік для проведення хірургічної корекції – підлітковий та юнацький. Дуже часто підлітки самі наполягають на операції, адже їх турбує косметичний ефект. Тому їх цікавить досвід і результат в однолітків, і відповідно вони шукають інформацію у доступній формі у соцмережах. А відтак ніби «приводять» батьків в обраний медичний заклад», – зазначив Андрій Кузик.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі розпочали реконструкцію естакади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: