Українські війська досягли тактичних успіхів на заході Запорізької області – ISW

366962176_637739651872450_6432574849449472048_n

11 серпня українські війська здійснили значне тактичне просування в західній Запорізькій області під час продовження контрнаступальних операцій щонайменше на трьох ділянках фронту.

Про це повідомляють аналітики ISW.

Опубліковані 11 серпня геолокаційні кадри  підтверджують, що українські війська досягли північної околиці Роботиного на заході Запорізької області, хоча постійність і обсяг цих посад наразі невідомі.

 Українські війська тижнями здійснювали регулярні наземні атаки на Роботине в рамках своїх операцій, спрямованих на деградацію оборони Росії. Здатність українських сил просунутися до околиць Роботиного, на захист якого російські війська витратили значні зусилля, час і ресурси, залишається значною, навіть якщо українські успіхи наразі обмежені. 

На геолокаційних кадрах, опублікованих 11 серпня, видно, що українські війська просунулися до Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецько-Запорізької області. Російські мілблогери стверджували, що 10 і 11 серпня українські війська відтіснили російські війська в населений пункт.

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжували контрнаступальні дії на Бахмутському, Бердянському (район кордону Донецько-Запорізької області) та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках.

ЗСУ продовжують завдадвати втрат російким окупантам. Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 1 удар по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 1 зенітно-ракетний комплекс “Стріла” противника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: