Путін готується до ще більшої війни -  омбудсмен

42a8ab6c7ba083d3651f6fd9303ffd9e
Фото: Getty Images

Омбудсмен закликав західних партнерів запровадити нові санкції проти росії та збільшити постачання зброї в Україну бо тільки це допоможе зупинити російську агресію і убезпечить Європу.

Агресивна політика кремля свідчить про те, що на українській території окупанти не зупиняться і підуть у напрямку Європи.

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен) Дмитро Лубінець у соціальній мережі Facebook.

За його словами, санкції проти росії та надання зброї Україні – така відповідь міжнародної спільноти має бути на умисне ігнорування росією норм міжнародного гуманітарного права.

"Нещодавно президент рф вніс до Держдуми законопроєкт, відповідно до якого скасовується необхідність повідомити міжнародні організації, наприклад ООН чи Раду Європи, про введення або припинення дії військового\надзвичайного стану в росії.

Цим країна-агресор у черговий раз порушує вимоги Конвенції про захист прав людини та основних свобод! Окрім того, поправки у законі дозволять керівництву рф репресувати росіян без огляду на міжнародне гуманітарне право.

Про що це говорить? Президент рф не шукає виходу з війни в Україні, а готується до ще більшої. Ба більше – не виключає збройних зіткнень із країнами НАТО" - написав Лубінець.

Омбудсмен вважає, що міжнародній спільноті необхідно серйозно підготуватись до загроз, які йдуть з росії. А західним партнерам – ввести додаткові санкції проти росії та надати додаткове озброєння Україні, щоб зупинити російську військову експансію.

"Агресія рф продемонструвала, що злочинний режим вищого керівництва росії не зупиниться в Україні, а може розпочати ще більш криваву війну в Європі.

РФ — це загроза для безпеки всього демократичного світу!" - резюмував він.

Нагадаємо, через російську агресію загинули 500 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: