РФ почала застосовувати проти України дрони власного виробництва

Безымянный

Росія почала виробляти і застосовувати для атак на Україну власну версію іранських дронів-камікадзе "Шахед". До такого висновку дійшли аналітики незалежної британської дослідницької групи Conflict Armament Research, вивчивши збиті українськими військовими безпілотники.

Про це повідомляє пресслужба Conflict Armament Research.

Повідомляється, що у липні 2023 року дослідники Conflict Armament Research (CAR) задокументували залишки двох безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Geran-2, які російські війська використали для атак по Україні. Завдяки детальному аналізу їхніх конструкційних характеристик і ключових компонентів — у порівнянні з БПЛА, раніше задокументованими в Україні — CAR оцінює, що Російська Федерація почала виробляти та розміщувати свою власну версію Шахед-136 всередині країни.

Незважаючи на те, що всі дрони серії Shahed, які CAR раніше задокументував в Україні, мали маркування «Geran», що вказує на можливе російське походження, CAR дійшов висновку, що насправді всі вони були виготовлені в Ірані Shahed-131 і Shahed- 136 БПЛА.

"Майже через рік після першого використання дрони виробництва Ірану в Україні докази того, що російська федерація почала виробляти власні вітчизняні версії, знаменують значну еволюцію можливостей країни щодо БПЛА, що дозволить їй зберегти свою залежність від одноразових БПЛА", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Криму дрони атакували нафтобазу і аеродром - ЗМІ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: