ЗСУ зайняли позиції на лівому березі Дніпра - ISW

49594e3a-3a59-47e0-8315-4e24051c97db

ЗСУ вже деякий час зберігають присутність на лівому березі Дніпра у Херсонській області, на відміну від попередніх українських рейдів, проте ці позиції ще не є плацдармом.

Про це йдеться у звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що ЗСУ зайняли позиції на захід від Козачих Таборів  після кількох днів обмежених рейдів через річку Дніпро. Російські військові блогери повідомляли що українські розвідувальні групи продовжують діяти на захід від Козачих Таборів, але сам населений пункт залишається окупованим.

Як зауважують в ISW, українські розвідувальні групи продовжують діяти в районі Антонівського мосту та Голої Пристані та проводять рейди через річку Дніпро.

На думку аналітиків, заяви Росії про те, що Сили оборони України зберігають присутність на східному березі Дніпра, дозволяють припустити, що російські окупанти занепокоєні тим, що ЗСУ зайняли напівстійкі позиції на березі.

В ISW вважають, що ефективна механізована контратака Росії може поставити під загрозу українську передову позицію, але неясно, чи російські військові мають необхідні для цього механізовані резерви.

Заступниця мініста оборони Анна Маляр підтвердила дану інформацію, але наголосили, що причин для ажіотажу навколу просування ЗСУ немає.

"Знову почався експертний ажіотаж довкола лівого берега на Херсонщині. Приводів для ажіотажу немає. Я щойно повернулась з тих місць. Для того, щоб там висадитись, не бути знищеним та ще й закріпитись, потрібно зачистити територію і відкинути ворога. Ми бережемо людей, тому працюємо контрбатарейно. Так, там певні підрозділи виконали певне завдання. Це передбачувано, адже наша мета - повернути всі тимчасово окуповані території, тож ми скрізь відпрацьовуємо таку можливість", - написала вона.

Читайте також: У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: