Пропаганда рф збрехала, що серед воїнів львівської тероборони — епідемія лептоспірозу

лікарня
ілюстративне фото

Окупанти поширили черговий фейк, буцімто, серед воїнів львівської територіальної оборони шириться епідемія лептоспірозу — інфекційне захворювання, що вражає капіляри, печінку, нирки, м’язи та супроводжується лихоманкою.

Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки із посиланням на російські ресурси, підконтрольні кремлю.

Цьому передувало те, що 31 липня до Львівської обласної інфекційної лікарні ушпитали чотирьох пацієнтів з діагнозом лептоспіроз, один з них помер – але жоден з цих пацієнтів не був військовослужбовцем і не мав стосунку до війська, вказують у Центрі.

Зазначається, що один з пацієнтів заразився на лептоспіроз після плавання, інший – косив босоніж траву і поколов стернею ноги. Ще одна жінка, яка занедужала, має невелике господарство, та, ймовірно, її заразили інфіковані гризуни.

У джерелах, на які посилаються пропагандисти, немає ані слова про те, що хворі на лептоспіроз — військовослужбовці.

Фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Що таке лептоспіроз?

Це гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем, геморагічним синдромом.

Хвороба є одним з найпоширеніших зоонозів світу, спостерігають її на всіх континентах, окрім Антарктиди. Щорічна захворюваність коливається від 0,02 на 100 тисяч населення в країнах помірного клімату до 100 та більше у тропічному кліматі. Серйозні спалахи цієї хвороби відбуваються після повеней. Серед тяжких форм лептоспірозу летальність сягає 30-35%.

Більше про це — у проєкті ІА Дивись.info «Недуги "з вулиці"».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: