Офіс президента: вночі росіяни атакували Україну ракетами, які виготовили цього року

missile1600
ілюстративне фото

У ніч проти 15 серпня росіяни випустили по Україні крилаті ракети Х-101, які виготовили у квітні теперішнього року. У них є близько 30 іноземних мікросхем.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Додає, що вже запроваджували санкції, згідно із якими мали би обмежити можливість росії виробляти високоточні ракети. Але їх потрібно посилювати, щоб росія не могла отримувати критичні компоненти та виготовляти ракети.

«Інформація збирається, ми працюємо з нашими партнерами, регулярно комунікуємо з ними. Уряди наших партнерів також працюють з виробниками і постачальниками мікросхем», — зазначив він.

Ракетний обстріл України 15 серпня

Уночі 15 серпня росіяни вкотре масовано атакували Україну, застосувавши ракети. Під ворожим ударом опинилися: Львівщина, Волинь, Прикарпаття, Дніпропетровська, Черкаська, Запорізька та Донецька області.

За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог випустив по Україні 28 ракет повітряного та морського базування, також зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській і Запорізькій областях. 16 крилатих ракет окупантів вдалось збити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: