Ситуація на фронті станом на ранок 15 серпня

666

На фронті протягом минулої доби, 15 серпня, відбулося 15 бойових зіткнень. росіяни атакували Україну дронами, із реактивних систем залпового вогню, здійснювали авіаційні удари.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши 8 ракет «Калібр» та 15 іранських ударних дронів Shahed-136/131 по Одеській області. ЗСУ знищили всі повітряні цілі.

Загалом ворог завдав 14 ракетних і 72 авіаційних удари, здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

Внаслідок атак, на жаль є загиблі та поранені серед цивільних. Руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, торговельний центр, студентський гуртожиток, дитячі садочки, школи й інша цивільна інфраструктура.

У Генштабі також розповіли про ситуацію на різних напрямках:

  • Волинський і Поліський: оперативна ситуація не зазнала суттєвих змін.
  • Сіверський і Слобожанський: росіяни завдали авіаударів у районах Павлівки та Степного Сумської області, здійснили мінометні й артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • Куп’янський: окупанти завдали авіаударів у районах Іванівки, Загризового Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів на Харківщині.
  • Лиманський: окупанти завдали авіаударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артобстрілів зазнали понад 25 населених пунктів Донецької області.
  • Бахмутський: росіяни завдали авіаударів у районах Васюківки та Кліщіївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів.
  • Авдіївський: ворог завдав авіаудару в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів пʼять населених пунктів Донецької області.
  • Мар’їнський: Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки та Красногорівки Донецької області. Ворог завдав авіаудару у районі Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Артобстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.
  • Шахтарський: ворог завдав авіаударів у районах Великої Новосілки, Благодатного, Макарівки та Урожайного Донецької області. Артобстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.
  • Запорізький: окупанти завдали авіаудару в районі Новоданилівки Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів Запорізької області.
  • Херсонський: противник завдав авіаудару в районі Ольгівки Херсонської області. Артобстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Херсонської області.
  • Мелітопольський і Бердянський: Сили оборони продовжують наступати: закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Крім того, московський режим продовжує незаконну інтеграцію населення тимчасово окупованих територій України до свого культурно-освітнього простору. Зокрема, російська окупаційна адміністрація організувала навчальний процес за російською програмою, відкривши школу в Бехтерах Херсонської області, де зобов’язала навчатися дітей з населених пунктів Облої, Тендрівське, Збур’ївка та Новочорномор’я. З метою примусу учнів до навчання в школі за російською програмою батьків залякують.

В населеному пункті Михайлівка Запорізької області під час зйомок російськими пропагандистами ролика за участю високопоставленого кадирівського командира сталася словесна суперечка між кадирівцями та дагестанцями, під час якої обидві сторони конфлікту відкрили один по одному вогонь із стрілецької зброї. В ході сутички одному з окупантів було нанесено поранення несумісні з життям, що призвело до відкритого протистояння між підрозділами із застосуванням гранатометів, гранат та стрілецької зброї. Внаслідок бойового протистояння, успіх в якому отримали дагестанці, з обох сторін зафіксовано понад 20 вбитих та 40 поранених окупантів. Командира кадирівського підрозділу покарали відправленням на передові позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: