У Львові напрацювали унікальну в Україні програму допомоги дітям полеглих захисників

IMG_0862-630x420
Фото з архіву ІА Дивись.info, ілюстративне

Напередодні Дня Незалежності у Львові хочуть затвердити нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули в російсько-українській війні. Ідеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення.

Про це повідомив міський голова Андрій Садовий у вівторок, 15 серпня.

З його слів, таку допомогу отримуватимуть діти до повноліття.

У міському управлінні соціального захисту зазначають, що фізично гроші зможе отримати опікун. Станом на 14 серпня у Львівській громаді проживає 415 дітей, яким передбачена така виплата.

Допомога дітям полеглих воїнів у Львові

З 2016 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, які загинули (зникли безвісти) або померли, та Героїв Небесної Сотні, виплачували матеріальну допомогу до Дня святого Миколая в розмірі 10 тисяч гривень. За цей час допомогу отримали 912 дітей (віком до 18 років або до 23 – якщо навчаються за денною формою у виші).  

Також з 2015 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, надавали одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення. За цей час такі виплати отримали 3178 дітей захисників (віком до 18 років у розмірах по 3, 4, 6 та 7 тисяч гривень кожній дитині, залежно від категорій). Заявки на ці програми приймав Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, що діє на вулиці Пекарській, 41.

Зазначимо, до початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС), зараз кількість наших воїнів в рази більша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: