У одному районі Львова через обстріл рф постраждали понад 100 будинків, — ОВА

5befdb73-8514-410c-9fac-4dd48318126f
Наслідки російського обстрілу Львова у ніч проти 15 серпня. Фото: ОВА/Telegram

Від російської атаки по Львову та області вдосвіта 15 серпня пошкоджено майже 120 будинків. Ідеться про багатоповерхівки, а також приватні.

Таку оновлену інформацію станом на 16:30 вівторка повідомили у військовій адміністрації регіону.

За даними відомства, найскладніша ситуація є у Залізничному районі Львова. Там уразило близько 100 будинків. Найбільше ушкоджень комісія, яка обстежує постраждалі об’єкти, зафіксувала у житловому будинку на вулиці Каховській та у медичному коледжі на Патона.

Також є пошкодження у будинках на Городоцькій, Трещаківського, Гарматія та Тюльпановій.

У Львові вибило або пошкодило близько 500 вікон та понад 40 одиниць вхідних дверей. Заміни або ремонту потребують покрівлі у 6 багатоквартирних та 4 приватних будинках. У 17 квартирах з’явилися тріщини на стінах. Триває обстеження.

У Ставчанах 3 житлові будинки та стільки ж господарських будівель відновленню не підлягають.

У селі Суховоля, як повідомляв раніше, пошкоджені 4 житлових будинки в приватному секторі.

Обстріл Львова та області 15 серпня

Близько 5 ранку у Львові було чути кілька потужних вибухів. Приблизно о 4 годині ночі 15 серпня російсько-окупаційні війська завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. Загалом зафіксували пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів. Про це повідомили у Повітряних силах Збройних сил України.

Так, бійці помітили у небі:

  • 4 крилаті ракети Х-22 (з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 — аеродроми базування Сольци, Шайковка);
  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 (з 11 літаків стратегічної авіації — аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ);
  • 4 крилаті ракети «Калібр» (з фрегата з акваторії Чорного моря — район Ялти).

У Львові під час ранкової атаки на місто ракета влучила у двір дитячого садка. Пошкоджено понад сто помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. 4 людини отримали медичну допомогу.

Уламки ракет впали і на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали. Є постраждалі. Інформації про загиблих наразі не надходило.

Невеликі загоряння фіксували і в інших частинах Львова. Їх оперативно загасили. В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі. Також пошкоджені транспортні засоби.

Крім того, у Ставчанах пошкоджені 10 будинків. Є травмовані.

Пошкоджені будинки є ще у Суховолі. Постраждалих немає.

За даними очільника області Максима Козицького, кількість людей у Львівській області, які постраждали внаслідок ракетної атаки pociян цієї ночі, зросла до 19. Серед них є шестеро осіб старшого віку, яким від 62 до 75 років. У більшості потерпілих діагностували забої, різані рани та гострі реакції на стрес. Десятирічна дитина, яка постраждала, має забій стопи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що міська рада виділить 20 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків ранкового ракетного удару у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: