Львівські лікарі пересадили нирку 7-річному хлопчику від посмертного донора

367960299_618442870426133_6676990043930523970_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У Львові медики виконали трансплантацію нирки 7-річному хлопчикові від посмертного донора. Операцію провели просто в день народження дитини.

Про це повідомили в Першому медичному об'єднані Львова.

Там розповіли, що Владик став найменшим пацієнтом, якому пересадили нирку від посмертного донора.

За інформацією медичного закладу, хлопчик увесь рік фактично провів у лікарні. У дитини була проблема з нирками, адже з народження вони в нього були дуже маленькими через ваду розвитку (гіпоплазію). З часом нирки в дитини взагалі перестали працювати. Тоді йому довелося перебувати на діалізі.

Крім того, хлопчикові вже робили один раз трансплантацію нирки. Тоді донором став батько. Однак нирка функціонувала не довго.

«У 7-ий День народження Владика родині зателефонували і сказали: є донорська нирка для вашого хлопчика. Посеред ночі мама із сином-іменинником прибули до нашої дитячої Лікарні Святого Миколая. Донором став чоловік, який отримав несумісні з життям травми. Його не вдалося врятувати. Але його рідні погодилися подарувати шанс на життя іншим людям. Серед них — маленький Владик», - розповіли в першому медичному об'єднанні.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Після цього команда Центру трансплантології виконали операційне втручання та пересадили нирку хлопчикові. Операція минула успішно. Вже за два тижні після трансплантації Владик повертається додому здоровим.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові хірурги прооперували юнака із «заячою губою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: