Як «Контінентал» на Львівщині завершує першу хвилю жнив

image (17)
Жнива у «Контінентал». Фото: ІА Дивись.info

У «Контінентал Фармерз Груп» тривають жнива. Комбайни вже завершують обмолот ранніх зернових на заході України, зокрема і на Львівщині. Водночас триває посів озимого ріпаку під врожай 2024 року. Під нього планують відвести 34,7 тисяч гектарів.

ІА Дивись.info дізналася більше про особливості збиральної кампанії-2023 у «Контінентал».

Компанія обробляє у Львівській області 45,4 тисяч гектарів. Головний агроном кластера «Львів» –Антін Кульба розповів, що другий рік поспіль команда посилено працює, адже відчуває особливу відповідальність перед країною:

«Наша команда та компанія розуміє, що це важливі жнива для нас та країни в такі непрості часи. Саме тому докладаємо максимальних зусиль, щоб бути ефективними і злагоджено працювати для зміцнення тилу, особливо в продовольчому напрямку. Ми всі віримо в перемогу і дякуємо захисникам, які дозволяють нам вирощувати та збирати хліб».

Жнива у «Контінентал». Фото: ІА Дивись.info

Крім того, агроном додав, що, незважаючи на несприятливі погодні умови, а саме опади, команда спрацювала на відмінно. Тому всі виробничі процеси відбуваються в терміни, зокрема й жнива.

«Що стосується загалом сільськогосподарських робіт, то ми вже завершуємо збір озимих культур. Останньою молотимо озиму пшеницю. Урожайність культур по компанії перевищила планові показники», – підкреслив Антін Кульба.

Залікова врожайність озимого ріпаку становить – 3,73 т/га, озимого ячменю – 6,39 т/га. У «Контінентал» також розраховують отримати вищі за планові показники врожайності озимої пшениці.

Жнива у «Контінентал». Фото: ІА Дивись.info

За словами Антіна Кульби, паралельно з жнивами компанія вже закладає урожай на 2024 рік. Структура посівних площ загалом по компанії під озимі культури залишається незмінною – це 97,8 тисяч гектарів. «Контінентал» планує вирощувати озиму пшеницю на 49,7 тисячах гектарів та озимий ячмінь, під який відведуть 13,1 тисяч гектарів, присутній у структурі й озимий ріпак.

«Особливу увагу зосереджуємо на озимій пшениці та озимому ячмені адже це стратегічно важливі культури. Під цю посівну кампанію ми повністю забезпечені насінням паливно-мастильними матеріалами, засобами захисту росли. Сподіваюся, погода сприятиме посівній», – розповів головний агроном.

Жнива у «Контінентал». Фото: ІА Дивись.info

Один з комбайнерів Дмитро жнивує в компанії уже третій рік. Хлопець зізнається, що йому подобається працювати в полі:

«Зазвичай за день я намолочую 30-35 гектарів. Цього року вже збирав ячмінь, ріпак, пшеницю», – каже комбайнер.

Жнива у «Контінентал». Фото: ІА Дивись.info

Нагадаємо, компанія працює у п’яти областях заходу України: Тернопільська, Хмельницька, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька. Обробляє 195 тис. га, Вирощує озимі пшеницю, ріпак, ячмінь, сою, кукурудзу, соняшник, картоплю, гречку, цукровий буряк.

Читайте також У «Контінентал» стартував посів озимих

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: