У Дрогобичі ремонтують училище за 650 тисяч євро

image-38
Фото: Львівська ОВА

У вищому професійному училищі № 19, що у Дрогобичі, капітально відремонтують частину кабінетів та оновлять обладнання.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Роботи розпочались два тижні тому у межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні».

Так, відремонтують п'ять класів, де проводять навчання з професій «Оператор програмного забезпечення», включно з коридором та санвузлами (у приміщенні за адресою вул. Грушевського, 59) та п’яти класів і кабінету теоретичного навчання з професій «Перукар», «Манікюрник» і «Візажист» (за адресою вул. Винниченка, 9).

Також у межах проєкту планують закупити обладнання, необхідне для навчання – умеблювання, нові комп’ютери, освітлення, дзеркала, техніку та засоби для манікюру і візажу.

Фінансує проєкт Європейський Союз, а реалізовує – Німецький державний банк розвитку (KfW), від імені якого в Україні працює Український фонд соціальних інвестицій. Роботи обійдуться у 650 тисяч гривень. Їх мають завершити до березня 2024 року.

Що це за проєкт?

Метою EU4Skills є створення сучасної інфраструктури професійно-технічної освіти, що дозволить покращити якість навчання за професіями, які зараз затребувані на українському ринку праці, а також підвищить привабливість навчального закладу серед вступників.

Окрім дрогобицького ВПУ, учасником проєкту є також вище професійне училище №34 Стрия. Загальна сума коштів, передбачених для реалізації проєкту у двох училищах, становить 2 мільйони євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: