Як відновлюють будинки у Львові, які постраждали від російської атаки 6 липня

ck-hurt-1-1
Вибите вікно у гуртожиткові "Львівської політехніки" через російський обстріл у ніч проти 6 липня 2023 року. Фото: НУ ЛП

На вулиці Стрийській у Львові тривають відновлювальні роботи у 17 будинках, які постраждали від російського ракетного обстрілу 6 липня. Ремонтують дахи та монтують вибиті вікна. Оскільки будинки є пам’ятками архітектури, то встановлюють лише дерев’яні вікна. Роботи відбуваються за кошти міського бюджету.

Про це повідомив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

«Умовно ці будинки ми поділили на дві частини – це 13 будинків, де мешканці продовжують жити, і 4 будинки, які є поруйнованими. У цих 13 будинках було вибито 506 вікон. Оскільки будинки є пам’ятками, то тут можна встановлювати лише дерев’яні вікна. Відтак, щоб пришвидшити роботи із замовленні і встановлення віконних конструкцій, ми прийняли рішення, щоб районні адміністрації стали замовниками цих робіт», — зазначив він.

Так, уже замінили перші 36 дерев'яних вікон, а наступного тижня привезуть наступну партію.

За його словами, також у цих будинках триває ремонт дахів. На сьогодні покрівлі тут відремонтовано, в середньому, на 80%. До 15 вересня роботи по дахах планують завершити.

Натомість у 4 будинках, які найбільше постраждали – вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, паралельно тривають аварійні і проєктні роботи.

Атака росіян на Львів та область у ніч проти 6 липня

У ніч проти 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок. Унаслідок цього загинули 10 людей. Рятувальники розбирали завали майже добу. Ще 48 отримали травми та поранення різної важкості.

Крім того, руйнувань зазнали:

  • понад 30 будинків;
  • більше ніж 250 квартир;
  • 10 гуртожитків;
  • будинок дитини;
  • два виші;
  • санаторна школа.

Також пошкоджена одна підстанція у Львові.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ця нічна атака стала найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення.

На вулиці Стрийській було пошкоджено 17 будинків (з яких 4 будинки – на вул. Стрийській, 62, 64, 66, 68 практично зруйновані); пошкоджено 17 дахів і вибито приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев’яні.

Станом на сьогодні 46 мешканців будинків на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 отримуватимуть з міського бюджету компенсацію на оренду житла. Місячна сума становить 537 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: