Росія під сильним тиском через атаки по її території – британська розвідка

Untitled
ФОТО: BAZA

Розвідувальна спільнота Міністерства оборони Великої Британії заявила, що останніми місяцями почастішали атаки дронів та ракет по території росії, які є стратегічно важливими для України на війні

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, пише "Європейська правда".

У повідомленні йдеться, що "керівництво Повітряно-космічних сил (ПКС) росії, швидше за все, перебуває під сильним тиском з метою покращення протиповітряної оборони над західною частиною росії".

"Безпілотні літальні апарати регулярно завдають ударів по москві. Крім того, почастішали повідомлення про ракетні удари по росії зенітно-ракетних комплексів С-200", – вказують у розвідці.

У Міноборони уточнюють, що "ця зброя радянських часів вагою 7,5 тонн і довжиною 11 метрів знята з озброєння ППО України", однак "зараз вона, очевидно, використовується як наземна балістична ракета".

Читайте також: Російські спецслужби вербували у Польщі українських біженців – ЗМІ

"Удари вглиб рф є стратегічно важливими, оскільки президент путін вдерся в Україну, майже напевно припускаючи, що це матиме незначний прямий вплив на росіян", – вказує британська розвідка.

Відомство також припускає, що "тиск, ймовірно, буде особливо сильним на начальника штабу ПКС генерал-полковника віктора афзалова", тоді як "головнокомандувач ПКС генерал сергій суровікін, як і раніше, відсутній, адже є підозра, що його затримали у зв'язку з заколотом "групи Вагнера" в червні 2023 року".

Нагадаємо, що українські пілоти почали навчання на F-16.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: