У відпочинковому комплексі на Львівщині в басейні важко травмувався підліток

у
фото: ілюстративне

На території одного з відпочинкових комплексів Львівщини у минулі вихідні внаслідок стрибка в басейн травмувався підліток. 14-річного хлопця зі спінальною травмою медики госпіталізували в одну з дитячих лікарень Львова.

Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Невдалий стрибок у воду призвів до отримання хлопцем черепно-мозкової травми, спінальної травми та спінального шоку.

«Травма пірнальника» вважається вкрай небезпечною через особливий механізм її отримання: це ураження шийних хребців та спинного мозку внаслідок удару головою об дно водойми. Така травма вважається вкрай небезпечною через особливий механізм отримання, а також відсутність ефективного лікування.

Довідка

Якщо ушкоджується спинний мозок, розвиваються важкі неврологічні ураження – від паралічу тіла й порушення чутливості до повної відмови тазових органів та зупинки дихання.

Одразу після травми розвивається так званий спінальний шок. Внаслідок травм відбуваються глибокі динамічні зміни в нервових клітинах і складних структурах спинного мозку: тимчасове пригнічення всіх функцій нервових клітин, втрата провідності нервових волокон, припинення рефлекторної діяльності спинного мозку. Глибина і тривалість шоку залежать від тяжкості травми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: