Чорнобильська лікарня у Львові співпрацюватиме із клінікою дитячої онкології з Нідерландів

IMG_8025
Чорнобильська лікарня. Фото Микити Печеника

Західноукраїнський дитячий медцентр, відомий як Чорнобильська лікарня, співпрацюватиме з нідерландською клінікою дитячої онкології у межах Міжнародного медичного партнерства.

Про це розповіли у військовій адміністрації регіону.

Документ підписали 20 серпня.

Лікарня має тривалий досвід співпраці з провідною онкологічною клінікою Нідерландів, яка приймає на лікування найважчих українських пацієнтів. Тут уже пройшли лікування 95 пацієнтів  з проєкту #SAFERUkraine.

«У межах цього партнерства матимемо ще більше можливостей. І не лише для обміну знаннями та досвідом під час стажувань, але й для представництва інтересів нашого закладу в системах охорони здоров'я країни-партнера, що сприятиме розвитку медицини в Україні загалом», —прокоментував очільник ЗУСДМЦ Роман Кізима.

На практиці медичне партнерство передбачає спільні інфраструктурні проєкти, менторинг, залучення іноземних фахівців до безпосередньої роботи в Україні, а також проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, освітніх заходів.

Нагадуємо, у квітні нинішнього року перша леді України передала лікарні обладнання на суму понад 45 млн гривень. Його придбали за кошти з благодійного аукціону, який провели разом із Посольством України у Великій Британії минулого року. Серед обладнання – томограф, енцефалограф, цитометр, ПЛР-системи тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: