Державне агентство відновлення відкриє кошториси усіх проектів будівництва

в

Кошториси на проєкти відновлення будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва.

Про це повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

Тепер кожен зможе перевірити і порівняти ціни на матеріали, вартість залученої техніки, витрати за проєктами, розробленими будь-яким державним замовником. Своєю чергою це підвищуватиме відповідальність і держзамовників, і проєктних організацій та експертизи, зазначив Найєм.

«Для нас важливо не просто швидко і якісно проводити роботи на обʼєктах. Ми прагнемо, аби відбудова здійснювалася у прозорий і підзвітний спосіб. Це важливо як для Агентства відновлення, так і для громадськості та міжнародних партнерів», - зазначив він.

За словами голови Агентства, на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕСББ) з’явився оновлений функціонал публікації кошторисів об'єктів, які будуються за публічні кошти. Серед них - і кошториси проєктів Агентства відновлення. Ознайомитися з інформацією про кошториси зможе кожен на сайті ЄДЕСББ у розділі «Кошторисна документація».

Раніше на порталі були доступні тільки загальні показники по кошторису, однак після введення військового стану доступ до інформації обмежили.

«Зазначимо, що створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва розпочалося три роки тому. Це одна зі складових усієї цифрової системи, яка стане основою управління відбудовою країни. Функціонал оновлено у співпраці Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерство цифрової трансформації України за підтримки USAID TAPAS проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»,- підсумував Найєм.

Довідка

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України було створене Кабінетом міністрів у січні 2023 року на базі Державного агентства інфраструктурних проектів та Державного агентства автомобільних доріг. 

Рішенням Кабінету Міністрів, головою Агентства відновлення було призначено Мустафу Найєма. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: