У Львові затримали підозрюваного у побитті трансгендерної військової

367483208_679959104165711_7380726840124559515_n
Фото: Львівська обласна прокуратура

У побитті трансгендерної військової у центрі Львова підозрюють 22-річного чоловіка. Це сталось 15 серпня.

За даними регіонального управління прокуратури, уродженець Рівненщини розпочав сутичку через дискримінацію за ознакою гендерної ідентичності.

Що відомо про цей випадок?

У центрі Львова побили трансгендерну військову Хелен. Вона приїхала до міста у відпустку за сімейними обставинами, повідомили на Instagram-сторінці КиївПрайд.

«Трансгендерна військова Хелен приїхала до Львова у відпустку за сімейними обставинами. Померла мама Хелен, і дівчина приїхала, щоб її поховати. В один з вільних вечорів у вівторок 15 серпня Хелен сиділа на вулиці в центрі міста, їла і розмовляла зі своїм хлопцем по відеозв'язку. До неї раптово підійшов незнайомий чоловік і почав агресивно спілкуватися. Хелен попросила його відійти, і в наступну секунду чоловік вдарив її в носа зі словами «Ти шо, п*дар?», — сказано в дописі.

Після першого удару Хелен втратила координацію. Згодом її вдарили ще кілька разів, поки дівчині не вдалося відійти на кілька метрів. Потерпіла написала заяву до поліції та зняла побої. Також в організації звернулися до Омбудсмена Дмитра Лубінця та попросили прослідкувати за ситуацією.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: