Данія почала навчати українських пілотів на F-16

5

Данія почала навчання першої групи українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це заявили Збройні сили Данії, повідомляє The Guardian.

«Вісім пілотів прибули на данську військову авіабазу в Скридструпі разом із 65 військовослужбовцями, яких навчать обслуговувати літаки», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що Данія поставить Україні 19 літаків F-16. Країна має 43 винищувачі F-16, але з міркувань безпеки не розкриває, скільки з них перебуває в експлуатації.

Нагадаємо, міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Єнсен заявив, що 19 винищувачів четвертого покоління F-16, які його країна передасть Києву, Україна зможе використовувати лише на своїй території.

Що передувало

Вчора, 20 серпня, президент України Володимир Зеленський після візиту в Нідерланди прибув у Данію. Він поінформував, що планує зустрітися із прем’єр-міністеркою Метте Фредеріксен, королівською родиною, членами Фолькетингу (данського парламенту), а також з представниками бізнес-кіл Данії.

«Ми розширюємо нашу співпрацю, готуємо більше хороших новин для наших воїнів та просуваємо питання з винищувачами F-16».

Згодом стало відомо, що Данії вирішила передати Україні 19 винищувачів F-16.

Про це заявив прем'єр Данії Метте Фредеріксен на спільній пресконференції з Володимиром Зеленським, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: