Хорватія надасть Україні пакет військової допомоги

9

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у вівторок, 22 серпня, заявив, що його країна виділить Україні новий пакет військової допомоги на суму 30 млн євро.

Про це пише HRT.

«Ми щойно завершили зустріч з українським президентом і ще раз висловили рішучу підтримку Хорватії українському народу, президенту, уряду та всім, хто бореться за свободу та територіальну цілісність України. Ми, звичайно, продовжуватимемо політичну та військову допомогу», - сказав Пленкович.

Він додав, що представить новий пакет військової допомоги Україні сумою близько 30 мільйонів євро на засіданні уряду в четвер. 

Прем'єр Хорватії також анонсував велику міжнародну конференцію з розмінування, присвячену Україні, у жовтні, де Хорватія разом з іншими країнами ЄС та міжнародними організаціями розпочне процес допомоги Україні у процесі розмінування, у якому Хорватія має великий досвід.

Крім того, лідери країн обговорили плани використовування хорватських портів для експорту зерна з України.

«Звичайно, порт Рієка - головний. Це необхідно узгодити з країнами, які братимуть участь у транзиті до Хорватії», - пояснив прем'єр-міністр.

За його словами, кілька тисяч тонн зерна вже вивезено із хорватських портів. Більшість пішла до Італії, частина на північ Африки, але з новими обставинами на Чорному морі ця тема знову стала актуальною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: