Львів — єдине місто, де діятиме культурний хаб

2
Львівський культурний хаб. Фото: мерія

У Львові відкриють культурний хаб. Його діяльність повністю фінансуватиме ЮНЕСКО.

22 серпня на міському виконкомі затвердити структуру Фонду культури територіальної громади та положення про його відділ «Львівський культурний хаб», що створюється у межах проєкту ЮНЕСКО «Культура заради миру та стійкості: створення культурного центру у місті Львові, Україна».

Такий хаб діятиме на вулиці Князя Романа, 6. Тут працюватимуть над розвитком та промоцією культури.

Єдиний культурний хаб в Україні

«Це надзвичайно важливий крок для міста Львова. Це дає можливість співпраці з середовищем, з іноземними партнерами. Однією з таких співпраць буде відкриття Львівського культурного хабу, роботу якого повністю фінансуватиме ЮНЕСКО. Ми налагодили дуже добру роботу із партнерами з ЮНЕСКО для того, щоб у Львові (а Львів є єдиним містом України, що матиме такий хаб) ще більше розвивати галузь культури. Відкриття хабу планується вже восени», — розповіла Марта Іванишин, керівниця Фонду культури.

До повноважень Львівського культурного хабу належать:

  • Проведення програм наставництва з питань охорони культурної спадщини, розробка або адаптація освітніх матеріалів з питань захисту та промоції культури у всіх її формах.
  • Підтримання та зростання креативних індустрій, надання простору для художників, музикантів та інших працівників культури для організації роботи та виставок.
  • Організація культурних заходів та підтримка досліджень у сфері культури.
  • Просування культури, у тому числі шляхом співпраці з медіа, організації кампаній та інших заходів, спрямованих на підвищення обізнаності та сприяння повазі до культурного розмаїття, та створення платформи для діалогу та взаємодії.

Нагадуємо, Організація Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 6 липня засудила ракетний обстріл будинку-пам’ятки архітектури на вулиці Стрийській, що розташований у буферній зоні об’єкта Всесвітньої спадщини «Львів – Ансамбль історичного центру». В організації також висловили співчуття родинам загиблих та підтримку постраждалим. Однак, при цьому, ЮНЕСКО не вказала країну-терориста, яка вчора вбила 10 львів’ян. Більше того, росія і надалі залишається членом виконавчого комітету організації Всесвітньої спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: