Львів'янам профінансують ремонт аварійних балконів, — міськрада

ArticleImages_330_Krakivska_17_4
ілюстративне фото

У Львові запустили програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків у проведенні невідкладного чи капітального ремонтів майна, наприклад, балконів. Тож, якщо городянам, котрі мешкають у будинках, які не є пам'ятками архітектури, бракує грошей на відновлення, їх може виділити місто.

Ремонт балкону відбуватиметься на умовах співфінансування: 80% готове оплатити місто, а 20% залишиться за мешканцем. Таким було рішення сесії міськради у середу, 23 серпня.

За даними відомства, у місті є приблизно 380 тисяч балконів, відтак це потребуватиме значних коштів, які нам треба буде резервувати у бюджеті на наступний рік.

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, балкон входить до технічного паспорта квартири, тому мешканці несуть відповідальність за його стан. Зараз у кожному районі міста створені відповідні робочі групи, які проводять обстеження балконів. Обстеження має бути проведено до жовтня цього року і складені відповідні акти: скільки балконів є в хорошому стані, скільки - у задовільному, а скільки потребують ремонту.

На райони міста виділено приблизно по 2 млн грн. Відтак ще цього року можна відремонтувати певну кількість балконів, каже чиновниця.

Нагадаємо, мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону необхідно подаватися на Програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальніше консультацію щодо цієї програми можна отримати, звернувшись в управління охорони історичного середовища. А документи потрібно буде подати до ЦНАП. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.

Раніше співфінансування працювало лише для об’єктів історичної спадщини.

Що передувало

У неділю, 13 серпня, у Львові на на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон на четвертому поверсі. На ньому перебував 43-літній чоловік. Він отримав несумісні з життям травми. Після цього у мерії заявили про перевірки всіх таких об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: